Monago diu ara que Extremadura està pagant Catalunya

  • Estupor pel discurs oficial del Dia d'Extremadura, on el seu president ataca Catalunya

VilaWeb
Redacció
08.09.2012 - 15:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Junta d’Extremadura, José Antonio Monago (PP), s’ha sumat al de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, assegurant que “Catalunya demana i Extremadura paga”. Ho ha fet en el discurs oficial del Dia d’Extremadura i en relació a la petició per part de la Generalitat de 5.023 milions d’euros al Fons de Liquiditat Autonòmic. “Hem de liderar la resistència contra aquesta iniciativa insolidària anomenada pacte fiscal català, molt fàcil de resumir avui: Catalunya demana i Extremadura paga”, ha afirmat Monago, que sosté que els 5.023 MEUR “surten de les butxaques de tots els extremenys, de tots els espanyols”.

‘No podem consentir declaracions com la del president del govern català dient que aquests diners [els del fons de liquiditat] són els dels catalans. No és cert; aquests diners també són nostres. I cal dir prou’, ha dit Monago.

I encara ha afegit: ”Catalunya no pot pensar només en català, de la mateixa manera que Europa no pot parlar només alemany: Europa ha de parlar europeu’

Els polítics catalans han reaccionat amb estupor davant aquestes paraules, atés que Extremadura és una de les comunitats més afavorides per l’espoli fiscal contra Catalunya.

Dossier: Extremadura és l’autonomia més subsidiada de l’estat espanyol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any