Dones de Togo s’inspiren en Lisístrata

  • Han començat una vaga de sexe d'una setmana per demanar la destitució del president

VilaWeb
Redacció
27.08.2012 - 17:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició de l’oposició ‘Let’s save Togo‘ ha fet una crida a totes les dones del país a fer una vaga de sexe durant tota la setmana per protestar contra el president Gnassungbe, la família del qual governa des de fa més de quaranta anys. La líder de l’oposició, Isabelle Ameganvi, creu que aquesta és una manera eficaç d’aconseguir canvis polítics i socials. Amaganvi diu que s’han inspirat en una vaga semblant que va haver-hi el 2003 a Liberia, però és inevitable pensar en Lisístrata, la comèdia d’Aristòfanes que narra la història d’una grega que va convèncer les dones de no tenir relacions sexuals amb els homes perquè deixessin de lluitar a la guerra del Peloponès. 

L’obra d’Aristòfanes és coneguda perquè explica les relacions sexuals en una societat masclista. 

Fa més de quaranta anys que al Togo hi governa la mateixa família. El president actual, Gnassungbe Eyadema, va prendre el relleu del seu pare el 2005. 

L’oposició la conformen nou grups de la societat civil i set partits i moviments de l’oposició. Dissabte, en una manifestació a Lomé, van anunciar l’inici de la vaga per denunciar el nepotisme i els abusos del govern. A la manifestació hi van participar milers de persones, i la policia en va detenir més de cent vint. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any