Prada ret homenatge a Heribert Barrera i Joan Fuster

  • Dos actes a la UCE recorden el polític republicà i l'intel·lectual valencià

VilaWeb
Redacció
19.08.2012 - 00:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat Catalana d’Estiu va fer ahir dos actes d’homenatge. Dins el programa oficial es va fer una taula rodona per a recordar l’escriptor valencià Joan Fuster, enguany que fa cinquanta anys de la publicació de ‘Nosaltres, els valencians’. Precisament l’únic seminari d’investigació d’aquesta edició de la UCE és organitzat per la Universitat de València i dedicat a estudiar el pensament nacional de Joan Fuster.

També ahir es va fer un acte d’homenatge a Heribert Barrera i els exiliats, on han participat el president d’ERC, Oriol Junqueras, l’exconseller de la Generalitat en els governs de Jordi Pujol Macià Alavedra –que va viure deu anys a Prada de Conflen i que va despertar una enorme expectació mediàtica per la seva detenció de fa mesos– i descendents d’exiliats catalans durant la Guerra Civil.

Junqueras ha subratllat els esforços de Barrera per “donar continuïtat a la brillantor intel·lectual que tant havia fet per Catalunya” a principis del segle XX, amb referents com Pompeu Fabra i Antoni Rovira i Virgili. El líder d’ERC ha reivindicat l’aposta de Barrera de dedicar-se a la política després de formar-se àmpliament en universitats de mig món: “Va escollir un camí difícil en un context difícil i això l’honora”, ha afirmat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any