La Pobla del Duc acomiada el brigadista mort en l’incendi de la Torre de les Maçanes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.08.2012 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimarts s’ha celebrat a la Pobla del Duc el sepeli del brigadista Emilio Abargues, mort durant les tasques d’extinció de l’incendi forestal de la Torre de les Maçanes. La cerimònia religiosa s’ha celebrat a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, on han acudit familiars i amics, i molts membres dels efectius forestals i bombers.

Per part de les diferents administracions, hi van assistir, entre altres autoritats, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, que li ha concedit l’Alta Distinció del Consell, i el ministre d’Agricultura espanyol, Miguel Árias Cañete.

A l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de la Pobla del Duc, d’on era natural la víctima, s’hi van congregar centenars de persones que van aplaudir en diverses ocasions al pas del fèretre del mort, portat a coll per companys uniformats i per amics i família.

La Generalitat ha concedit al brigadista la Distinció del Consell, i el ministeri de l’Interior espanyol li ha atorgat, a títol pòstum, la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil en la categoria d’or amb distintiu roig.

Al funeral hi han assistit també membres de bombers, de la Unitat Militar d’Emergències, brigadistas, agents del Seprona i veïns i familiars. Companys brigadistas de la víctima i familiars han dut a coll el fèretre a l’eixida del temple. En la localitat, les banderes onegen a mitjan asta i s’han decretat dos dies de dol oficial.

La Generalitat ha concedit al brigadista la Distinció de la Generalitat, i el govern espanyol la Medalla al Mèrit de Protecció Civil d’Or i Distintiu Vermell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any