El fracàs de la delegació espanyola i la reivindicació de la selecció catalana porten nervis

  • Mireia Belmonte es va declarar partidària de competir amb Espanya i Àlex Fàbregas va reivindicar les seleccions catalanes · La delegació espanyola només ha obtingut tres medalles, dues de catalanes i una de basca

VilaWeb
Redacció
05.08.2012 - 19:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Passat ja l’equador dels Jocs, els nervis comencen a ser ben notables en alguns mitjans espanyols. El resultat de la delegació espanyola és força decebedor: tot just tres medalles, i encarara aconseguides per la catalana Mireia Belmonte (dues) i per la palista basca Maialen Chorraut (una). Espanya ha tingut grans fracassos; per exemple, en futbol, on va ser eliminada sense haver fet ni un gol, i en atletisme.

La reivindicació de les seleccions catalanes ha omplert aquestes últimes hores, sobretot arran de les declaracions del jugador d’hoquei Àlex Fàbregas.

La delegació espanyola va fer un gran salt, en qüestió de medalles, als Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Aleshores va batre el seu rècord històric amb vint-i-dues medalles, que la varen situar en el sisè lloc del medaller. A Atlanta en va fer disset, onze a Sidney, dinou a Atenes i divuit a Pequín. Però en aquests jocs torna al nivell de Montréal (1976) i és una enorme reculada en el rànquing.

Medalles que la premsa espanyola donava pràcticament per guanyades, a més, s’han complicat força. De manera significativa, per exemple, hom es demana si la selecció de bàsquet no hauria de deixar-se guanyar per la del Brasil a fi d’esquivar la dels Estats Units a la semifinal. En general, la decepció és la tònica clara, quan manquen onze dies per al final dels Jocs.

La reivindicació de les seleccions catalanes

Això ha fet que la nedadora de Badalona, Mireia Belmonte, esdevingués una de les principals figures mediàtiques, després d’haver assolit un resultat extraordinari amb dues medalles de plata. Potser per aquest fet les seves declaracions de fa dos anys propugnant la presència catalana als Jocs i dient que li agradaria de competir contra Espanya a la piscina han estat poc difoses.

En canvi, el jugador d’hoquei Àlex Fàbregas ha sofert una autèntica persecució per haver dit al seu compte de Twitter que ell jugava amb la selecció espanyola perquè no li tocava més remei. Cal recordar que els esportistes són obligats a jugar amb la selecció espanyola si són convocats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any