Una desena de diputats del PSC volien votar com Maragall, admet Joaquim Nadal

  • Considera el vot de Maragall 'un fracàs seu com a president del grup parlamentari'

VilaWeb
Redacció
01.08.2012 - 13:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari del Partit Socialista de Catalunya, Joaquim Nadal, ha dit en una entrevista a l’ACN, que una desena de diputats voldrien haver votat com el diputat Ernest Maragall, a favor del pacte fiscal. Si no ho van fer, diu, és perquè van entendre que el PSC ‘va arribar a un punt just d’equilibri’. Nadal creu que l’ex-conseller Maragall no hauria de deixar l’escó malgrat haver trencat la disciplina de vot. Nadal demana que s’obri un període de reflexió i de diàleg entre Maragall i la direcció però ha confirmat que el partit ha posat al diputat una multa de més de tres-cents euros. D’altra banda, Nadal es pren el vot díscol de Maragall com un fracàs seu com a president del grup.

Mala maror al Partit Socialista de Catalunya

Les diputades Marina Geli i Montserrat Tura, també ex-conselleres amb el tripartit, han recolzat avui a Ernest Margall i han criticat la decisió de la direcció del PSC de demanar per escrit a Ernest Maragall que deixi l’escó. 

Tura ha estat contundent i ha considerat que l’actitud de la direcció ha estat molt desafortunada. A més, ha lamentat que es doni tanta notorietat al vot de Maragall i no pas a la posició majoritària del PSC a favor d’un canvi del model de finançament. Geli ha demanat obrir al setembre un diàleg per analitzar les discrepàncies.

‘Tots necessitem unes vacances’ ha dit la diputada socialista al Parlament Eva Granados, per explicar que el partit decidirà què fa amb Ernest Maragall. 

Més informació:

Ernest Maragall trenca la disciplina de vot del PSC i vota en favor de la hisenda pròpia

Ernest Maragall respon al PSC que no pensa deixar ni el parlament ni el partit

Carta de resposta al PSC d’Ernest Maragall

Ernest Maragall suma forces i presenta Plaça 21 per ‘fer intervenció política’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any