En fase de control l’incendi de l’Empordà

  • Interior estima que fins divendres no es podrà considerar extingit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de dos dies i mig cremant de manera descontrolada, l’incendi de l’Alt Empordà va entrar ahir al vespre en fase de control, segons el conseller d’Interior, Felip Puig. Això vol dir que el foc encara no és controlat del tot, que pot revifar-se. Per això els efectius continuaran treballant i Interior creu que fins divendres el foc no es podrà considerar extingit. Els esforços continuen sobretot al flanc occidental del foc, entre els termes de Boadella i Terrades, al sud del pantà de Boadella, que ha estat el punt més complicat.

La punta d’una cigarreta va ser l’origen d’un foc que va començar diumenge a migdia a la Jonquera i que es va propagar a una velocitat tremenda per causa d’una forta tramuntana. Aquell mateix dia també es va calar foc, igualment per una burilla, a Portbou, amb la conseqüència de tres morts: un pare i sa filla, que van saltar per un penya-segat en veure’s envoltats de foc i un home que fou ingressat amb el 80% del cos cremat. A més, hi hagué un altre mort, arran d’un atac de cor.

L’incendi ha devastat prop de deu mil hectàrees, en un perímetre de gairebé 14.000 hectàrees de l’Alt Empordà, amb vegetació, construccions i bestiar cremats.

Tant l’incendi de la Jonquera com el de Porbou van començar arran de carretera. Segons el conseller Felip Puig, el foc de la Jonquera va començar al costat de l’aparcament de camions que hi ha a la N-II del Pertús, on els agents rurals han trobat centenars de burilles; i a Portbou, arran de la N-260.

Ja no hi ha ordre de confinament, però sí que recomanen a la gent de Cantallops, Darnius, Terrades, la Vajol, Agullana, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà que no surtin del poble si no és indispensable.

Informació relacionada:

La foto del començament del foc de Portbou

La velocitat del foc en un incendi

Els vídeos més impactants dels incendis de l’Empordà

Carlota Franco: Impotència‘. Crònica de la destrucció del foc durant les primeres hores de l’incendi de l’Empordà

La prostitució, el joc i l’incivisme, ‘dinamita pura’ segons el batlle de Figueres

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any