La foto del començament del foc de Portbou

  • L'incendi va començar arran de la carretera N-260 diumenge passat

VilaWeb
Redacció
24.07.2012 - 15:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la imatge que il·lustra aquesta notícia hom pot veure la carretera de Portbou i un petit foc i fum: és el començament de l’incendi de Portbou de diumenge passat. La foto l’ha penjada a Twitter Pep Pérez Martra, que ha explicat a VilaWeb que l’autor de la fotografia és un turista francès veí seu. L’home va fer la foto des del port de Portbou quan va originar-se l’incendi, i la hi va donar a en Pep, que la penjada avui a les xarxes socials. El turista prefereix mantenir-se en l’anonimat.

L’incendi de Portbou, que va cremar unes 50 hectàrees, va originar-se per una cigarreta llençada al marge de la carretera N-260, segons que va confirmar Interior.

Aquest foc va començar quan ja era actiu el de la Jonquera i per aquesta carretera s’hi van desviar els vehicles que circulaven per la N-II i que va ser tallada arran del primer incendi. El foc de Portbou va fer una vintena de ferits i dos morts: els conductors es van veure acorralats per l’incendi i molts van fugir penya-segat avall, com es pot veure en aquests vídeos.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any