El govern del PP relega el català a llengua de segona a les Illes

  • El parlament va aprovar ahir la modificació de la llei de la funció pública, malgrat les protestes del carrer

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de les Illes va aprovar ahir el projecte de modificació de la llei de la funció pública (pdf). Es modifica, així, la llei de normalització lingüística i se suprimeix el dret dels mallorquins d’adreçar-se en català a l’administració pública. En un ple extraordinari, tots els diputats del Partit Popular la van votar favorablement i tots els de l’oposició, van votar-hi contra. El diputat no adscrit Antoni Pastor, ex-diputat del PP i batlle de Manacor, també hi va votar contra. L’oposició creu que aquesta modificació rebaixa la llengua catalana.

Protestes a la porta del Parlament

Mentre es duia a terme el debat, entitats, organitzacions i gent es van concentrar fora del parlament per demanar que no s’aprovés la modificació.

També clamaven perquè s’aturessin els atacs contra el català del govern de José Ramón Bauzá. Durant la protesta hi va haver moments de tensió amb els antiavalots, que van empènyer els manifestants i no els van deixar acostar a l’entrada del parlament.

Una de les entitats presents a la protesta era l’Obra Cultural Balear, que havia convocat tothom a manifestar-se durant l’entrada dels diputats al parlament i a l’hora prevista de finalització de la votació. L’OCB demanava a tothom que hi assistís amb xiulets o amb un instrument sonor per fer palesa la disconformitat amb aquesta retallada de drets lingüístics.

L’OCB ja havia dit que, passés què passés, ‘la lluita en favor de la llengua no s’acabaria pas i que la llei aniria als tribunals de justícia’. A més, ‘l’aplicació de la llei dependrà de l’actuació dels ciutadans, que decidiran la continuïtat de la política regressiva en matèria de llengua que impulsant el PP’.

Al vespre es va fer una altra concentració per a llegir un manifest i xiular un per un tots els diputats del grup popular.

Més informació:

El Parlament Europeu demana a Bauzá que retiri la modificació de la funció pública

Fractura al PP balear per l’ofensiva de Bauzá contra la llengua

Entrevista amb Antoni Pastor: ‘Esper que no m’expulsin, però no sé què pot passar’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any