El meteoròleg de TV3 Toni Nadal perd la vida en un accident de muntanya

  • Els bombers han trobat el seu cos avui al Parc d'Aigüestortes

VilaWeb
Redacció
02.07.2012 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El meteoròleg de TV3 Toni Nadal, de quaranta-un any, s’ha mort aquest cap de setmana per causa d’un accident de muntanya, segons que ha informat TV3 en un comunicat. Els Bombers de la Generalitat han trobat el seu cos a primera hora d’avui a la tartera del coll de Contraix, al Parc Nacional d’Aigüestortes, on havia anat a fer una travessa.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, Nadal va començar el dissabte al matí la travessa, després de passar la nit al refugi Ventosa Calvell, des d’on va començar la marxa. Però quan es va fer de nit encara no havia tornat.

La seva família en va denunciar la desaparició ahir, després de no poder contactar-hi. Ahir van començar al matí la recerca de Nadal quatre dotacions de bombers i un helicòpter, a més dels bombers d’Aran i  la Unitat Canina dels mossos d’esquadra. Durant el dia van pentinar la zona des del refugi Ventosa Calvell fins al Colomina, passant per l’Estany Llong, Cavallers, els colls de Dellui i Gavatxos, l’estany de Ribereta i la vall de Morrano.

L’helicòpter va haver d’interrompre el vol a les tres de la tarda per causa de la pluja i la mala visibilitat, per la qual cosa no va poder assolir les zones més altes com el pic de Contraix, que va poder ser inspeccionat parcialment pels bombers a la nit.

Avui al matí a primera hora l’helicòpter ha pogut localitzar el cadàver des de l’aire i l’han traslladat al tanatori de l’Hospital Comarcal de Tremp.

Un enamorat de la muntanya

Llicenciat en Geografia, Toni Nadal va començar a treballar en el Servei de Meteorologia de TV3 el 1996. Prèviament havia fet la informació del temps a Televisió Espanyola a Catalunya.

En el comunicat, TV3 recorda que Toni Nadal era un gran aficionat a la muntanya i un enamorat del paisatge i les tradicions de Catalunya. Una passió que va marcar la seva feina i que va intentar transmetre tant en les previsions meteorològiques com en els seus reportatges del programa ‘Espai Terra’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any