La tertúlia proscrita

L’euro per recepta, el 23 de juny, malgrat l’amenaça de recurs del govern espanyol

  • El govern català qualifica la intenció de l'estat d'atac a l'autogovern

VilaWeb
Redacció
12.06.2012 - 14:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català implementarà el 23 de juny vinent l’euro per recepta, malgrat la intenció del govern espanyol de presentar un recurs d’inconstitucionalitat sobre aquesta mesura perquè considera que envaeix competències estatals. L’executiu de Rajoy ha enviat un requeriment previ a la Generalitat, que pensa que no acabarà derivant en un recurs al TC, ‘perquè seria inconcebible’, ha dit el portaveu, Francesc Homs. Homs ha qualificat el requeriment d’ataca a l’autogovern de Catalunya, i ha dit que esperava que els partits que el defensen es poséssin al costat del govern.

‘Com explicarà el govern espanyol que un govern que forma part de l’estat, mal que ens pesi a alguns, i que promou iniciatives contra el dèficit i a favor de l’estalvi se li suspenguin aquestes iniciatives en el context actual?’, ha declarat Homs. I ha recordat que l’euro per recepta consta en el pla econòmic i financer de la Generalitat i que el govern espanyol ha aprovat.

La intenció del govern de Rajoy de recórrer l’euro per recepta arriba una setmana després que el govern català anunciés un recurs d’inconstitucionalitat pel decret de retallades en la sanitat que va aprovar el govern espanyol.

Des del 23 de juny els catalans pagaran un euro per recepta; i des de l’1 de juliol, a tot l’estat s’aplicaran les mesurs de copagament farmacèutic aprovades pel govern espanyol.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any