Josep Casadellà, impulsor del #novullpagar, avui a l’Espai VilaWeb

  • També hi serà l'advocat de la campanya Lluís Gibert, a les vuit del vespre

VilaWeb
Redacció
08.06.2012 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan manquen tan sols quatre dies per al tercer #novullpagar col·lectiu, Josep Casadellà, l’iniciador de la campanya, i l’advocat Lluís Gibert, que va fer l’al·legació de la primera multa interposada, seran avui a les 20.00 a l’Espai VilaWeb, per parlar del present i del futur de la mobilització, i per aclarir els dubtes legals que hi hagi sobre la insubmissió als peatges. L’acte és obert a tothom qui hi vulgui assistir.

Les darreres setmanes el moviment del #novullpagar ha sigut notícia per l’arribada de les multes del Servei Català de Trànsit. Lluís Gibert creu que això no farà que la convocatòria no tingui tant de ressò. Pensa que la gent té clar que si li arriba una multa el que s’ha de fer és recorre-la. Josep Casadellà anima a tothom que rei una multa a demanar assessorament jurídic gratuït com el que ofereix Gibert.

Casadellà va iniciar una marxa a peu des d’Anglès (la Selva) per protestar contra la decisió del govern català de multar els conductors que s’han negat a pagar peatge. Va arribar al Parlament de Catalunya el 17 de maig, després de dos dies caminant. És del parer que el moviment en tot cas perdrà pistonada perquè fa temps que va començar, però no pas perquè s’estiguin posant multes. Ara bé, Casadellà diu que cal contestar a les multes de manera contundent perquè es una agressió del govern envers els ciutadans. 

Pel que fa a la implicació d’alguns partits polítics, tant Gibert com Casadellà pensen que és legítima però que en cap cas és positiu que es trepitgi la protesta ciutadana. Casadellà pensa que els partits s’han de posar al costat dels que protesten i no voler passar per davant. Gibert creu que si els partits capitalitzen la queixa la ciutadania se n’allunyarà. Ambdós coincideixen en dir que el suport dels grups polítics és positiu sobretot si utilitzen els recursos de protesta que els ofereix el parlament.

Tant l’un com l’altre animen a participar de la tercera convocatòria de protesta massiva i compartiran les seves experiències amb els lectors de VilaWeb que assisteixin a l’acte de dimecres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any