Els impulsors del #novullpagar demanen a la fiscalia que investigui Abertis

  • Diuen que no ha complert les obligacions contretes a canvi de la concessió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.06.2012 - 13:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Casadellà, impulsor del #novullpagar, i altres membres de la plataforma han lliurat un escrit a la fiscalia diversa documentació relacionada amb Abertis i segons la qual l’empresa no compliria les obligacions contretes a canvi de la concessió. ‘Acesa va perdre recursos judicials que l’obligaven a tenir uns beneficis limitats del 15% sobre el seu capital nominal –explica Casadellà–. A partir d’aquí, el 50% que excedeixi del 15% ha de destinar-se a compensar les amortitzacions perquè al final de la concessió, s’hagin pagat totes les inversions; i un altre 50% excedent del 15% dels beneficis, s’ha de destinar a noves infrastructures’.

El Tribunal Suprem (sentència) va desmuntar les argumentacions d’Acesa, de manera que va obligar-li a complir les obligacions. Hi va haver recurs i el 2003 es va fallar a favor de l’advocat de l’estat. ‘Però no sabem què ha passat des d’aleshores. Entenem que del 92 (quan es van denunciar l’incompliment) fins el 2003, Acesa no ha fet res, perquè s’ha dedicat a presentar recursos’, diu Casadellà.

Per això, i a partir d’un article publicat a la xarxa per José Manuel Novoa (‘Las autopistas catalanas en manos de estafadores insaciables‘)  ara es dirigeixen a la fiscalia, per demanar-li que investigui i resolgui si Acesa té alguna responsabilitat per no haver invertit els diners excedents i si en té també l’administració, per no haver-li fet complir les obligacions pactades. 

Informació relacionada:

Solidaritat denuncia multes al #novullpagar per fer sonar el clàxon

Abertis té ‘instruccions específiques’ de denunciar les matrícules

Arriba la primera multa de 100 euros pel #novullpagar

El diumenge 17 de juny, tercer #novullpagar col·lectiu

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any