Solidaritat demana incorporar l’estat propi com a alternativa del pacte fiscal

  • Diu a Mas que 'només si estem disposats a plantar cara i defensar també l'estat propi ens respectaran i ens en sortirem com a país'

VilaWeb
Redacció
30.05.2012 - 22:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de Solidaritat, Uriel Bertran, ha defensat a la reunió extraordinària sobre el pacte fiscal ‘incorporar l’estat propi com a alternativa creïble davant el previsible rebuig del govern espanyol a què Catalunya tingui la clau de la caixa’. Bertran ha dit a Mas que ‘només si estem disposats a plantar cara i defensar també l’estat propi ens respectaran i ens en sortirem com a país’.

Bertran també ha afirmat que ‘es confirma que el PSC vol diluir el pacte fiscal i que Espanya continuï participant en la recaptació dels impostos dels catalans per seguir espoliant Catalunya’.

Solidaritat defensa que ‘l’Agència Tributària Catalana ha de recaptar tots els impostos i cotitzacions socials perquè la Generalitat tingui la clau de la caixa’. S’oposa a una Agència Tributària consorciada amb l’estat espanyol ‘perquè en aquest cas Espanya mantindrà la capacitat d’espoliar-nos fiscalment’.

Bertran també ha defensat ‘generar un marc d’esperança i il·lusió a la ciutadania amb l’alternativa de l’estat propi’. ‘Cal no repetir els errors de l’estatut, quan vam anar a Espanya a pit descobert i sense alternativa’, ha insistit Bertran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any