Navarro hi torna: ‘Sortir d’Espanya és sortir d’Europa’

  • Hi ha 'voluntat d'entesa' amb CiU sobre el pacte fiscal, sempre que s'ajusti a la LOFCA, diu.

VilaWeb
Redacció
23.05.2012 - 11:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha tornat a dir avui que sortir d’Espanya era sortir d’Europa. Després de les declaracions de dilluns, que ‘una Catalunya sola seria un país més petit i més pobre’, avui, en una entrevista a Rac1, ha manifestat: ‘Tinc un respecte absolut als independentistes. Jo no ho sóc: jo desitjo que Catalunya sigui capdavantera a Espanya, però això no pot ser, si contínuament amenaces que te’n vas. I sortir d’Espanya és sortir d’Europa.’

Per Navarro, el pacte fiscal del País Basc i de Navarra és un ‘accident’ dins la Unió Europea ‘absolutament insostenible’ i per això sosté que el finançament de Catalunya s’ha d’adequar a la LOFCA. ‘Si la condició és sortir de la LOFCA, no en podrem parlar’ –del pacte fiscal amb CiU.

Segons Navarro, també ho veu així el portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, amb qui es va reunir ahir i amb qui va notar ‘més voluntat d’entesa’ que no pas amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Concretament, sí que va veure voluntat d’acords en Mas, però en Duran, hi va notar ‘una voluntat sincera no tan sols a Catalunya sinó també a Madrid’.

Informació relacionada:

Navarro se suma al PP en els atacs contra la independència

El CCN replica a Navarro (PSC): ‘Seríem el quart país de la UE en renda per càpita’

Les dues cares del PSC en relació amb la independència

Editorial de Vicent Partal: Fets, senyor Navarro, no paraules.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any