Les dues cares del PSC en relació amb la independència

  • Per Navarro, 'una Catalunya sola seria un país més petit i més pobre' · Elena crida a obrir el partit als sectors sobiranistes

VilaWeb
Redacció
22.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘És comprensible que en moments de crisi puguem dir: els de fora ens maltracten. Però nosaltres sols vol dir nosaltres sols cada vegada més petits i cada vegada més pobres’, va dir ahir Pere Navarro en una conferència als empresaris. El primer secretari del PSC atacava així el discurs independentista, just l’endemà de saber-se que Joan Ignasi Elena encapçalava un corrent intern que propugna el diàleg amb el sobiranisme.

Aquest corrent, dit Avancem, que es constituirà a Sant Feliu de Codines el 30 de juny propvinent, té el propòsit d’aplegar sensibilitats d’esquerra diverses i de promoure una renovació generacional del partit. Elena, ex-batlle de Vilanova i la Geltrú, va oposar-se a la candidatura oficialista de Pere Navarro a l’últim congrés del PSC, i ara presenta el nou corrent com ‘una mena de casa gran del progressisme’ amb la voluntat d’aixoplugar-hi els sectors més sobiranistes del socialisme. ‘El PSC ha de normalitzar la relació amb aquests sectors’, diu.

Les paraules d’ahir de Navarro topen, doncs, amb el propòsit d’Elena, que fa aquest pas quan els socialistes catalans acaben d’obrir el procés per a designar el candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Tot amb tot, Navarro es va felicitar per la iniciativa de l’ex-batlle de Vilanova i la Geltrú. ‘El nostre partit és així. En el PSC sempre hi ha hagut matisos, i és desitjable que així sigui’, va dir Navarro sobre la presentació d’Avancem. De fet, considera que el nou corrent intern té la mateixa base que el projecte del socialisme català: ‘la defensa d’una societat on regeixin els principis de la justícia social i la igualtat d’oportunitats’.

Navarro ha demanat el president de la Generalitat, Artur Mas, que faci més flexible la proposta de pacte fiscal per facilitar l’acord. I es demana si Mas no fa servir el pacte fiscal com una estratègia ‘per a separar-nos d’Espanya’.


Editorial de Vicent Partal: Fets, senyor Navarro, no paraules.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any