El CCN contesta Navarro (PSC): ‘Seríem el quart país de la UE en renda per càpita’

  • El cap dels socialistes catalans va dir que una Catalunya independent seria 'més petita i més pobra'

VilaWeb
Redacció
22.05.2012 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha respost amb dades ‘les afirmacions d’alguns polítics catalans que aquests últims temps asseguren, sense gens de base econòmica, que una Catalunya estat seria un país pobre’.

L’últim a dir-ho va ser, ahir, Pere Navarro, primer secretari del PSC: una Catalunya independent seria ‘un país més petit i més pobre’.

‘Segons les dades del 2009, i fent servir com a font l’Eurostat, podem concloure amb rotunditat que una Catalunya independent seria el quart país d’Europa en renda per càpita, tot just al darrere de Luxemburg, Irlanda i Holanda. És a dir, països petits’.

D’aquí ve que el CCN afirmi que ‘Catalunya passaria al davant de la Gran Bretanya, Alemanya i França; i l’estat espanyol seria a la cua, just davant d’Itàlia’. El CCN ja va fer públic al gener un estudi (pdf) que concloïa que l’estat català era econòmicament viable, i que els estats petits superaven millor les situacions de crisi, com la que vivim actualment, que no els més grans.

L’estudi també establia que els països amb menys població de la Unió Europea (entre 4,6 milions d’habitants i 10,5) havien crescut aquests últims anys més que no pas els països que superen els 38 milions d’habitants. Els tres països fundadors de la UE més petits han crescut ininterrompudament del 2% al 2,6% entre el 1979 i el 2007, mentre que els tres més grans han davallat de l’1,7% a l’1,6%.

Ramon Carner, president del CCN, ha demanat rigor a Navarro i als polítics que fan declaracions d’aquesta mena: ‘Ja n’hi ha prou de voler ficar la por al cos dels catalans. Hi ha polítics que volen matar el debat seriós sobre les possibilitats de futur de Catalunya perquè estan sotmesos a la voluntat que els lliga a Madrid, i com ells, molts poders econòmics, més acostumats a pensar en el pont aeri que no pas a establir ponts amb Europa.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any