Navarro se suma al PP en els atacs contra la independència

  • El primer secretari del PSC considera que 'una Catalunya sola seria un país més petit i més pobre'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.05.2012 - 17:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular continua atiant la por amb la intenció de frenar l’independentisme creixent. ‘Hi ha comunitats autònomes que volen ser nació i si fossin nació serien intervingudes’, ha dit avui el president gallec, Alberto Núñez Feijóo. El PSC també s’ha agitat aquesta por; ho ha fet el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, que ha dit: ‘Catalunya sola seria un país més petit i més pobre’.

Navarro ha demanat el president de la Generalitat, Artur Mas, que faci més flexible la proposta de pacte fiscal, per afavorir la possibilitat d’acord. Es demana si Mas no utilitza el pacte fiscal com una estratègia ‘per separar-nos d’Espanya’. I en aquest sentit, ha dit que ‘Catalunya sola seria un país més petit i més pobre’. ‘És comprensible que en moments de crisi puguem dir: els de fora ens maltracten. Però nosaltres sols vol dir nosaltres sols cada vegada més petits i cada vegada més pobres’, ha declarat.

Feijoo contra Catalunya

Avui, el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha defensat la importància de complir els objectius de dèficit i s’ha mostrat convençut que el govern espanyol no dubtarà a intervenir una comunitat autònoma si considera que hi ha motius per fer-ho. ‘Hi ha comunitats autònomes que volen ser nació i si fossin nació serien intervingudes’, ha dit. Amb tot, no ha volgut citar expressament Galícia ni ha aclarit si es referia a Catalunya.

Les paraules de Feijóo arriben pocs dies després de les declaracions en el mateix sentit de dues dirigents del PP. D’una banda, la presidenta del PP de Catalunya Alícia Sánchez-Camacho va insinuar fa por que les prestacions de jubilació perillarien si Catalunya fos independent i el govern català les hagués de pagar. També la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, va recórrer a la por quan va insinuar que la independència no era viable econòmicament i que una Catalunya independent seria ‘un dels països més pobres d’Europa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any