La platja del Cavaió encén un nou debat

  • Un apunt de l'Enric Badosa a arenyautes.cat ha coincidit amb l'anunci de la possibilitat que s'ajorni l'obra

VilaWeb
Redacció
21.05.2012 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un apunt de bloc, del biòleg arenyenc Enric Badosa, ha tornat encendre el debat respecte el projecte d’ordenació i recuperació mediambiental de la Platja del Cavaió, compartida pels municipis d’Arenys de Mar i Canet. Badosa fa les seves reflexions a través d’un conte i l’ha publicat arran de que s’hagi sabut que el projecte es pot aturar per falta de finançament. L’alcalde d’Arenys va anunciar al darrer ple que l’obra estava ajornada fins l’any 2014, encara que es va comprometre a insistir en la seva execució, que va ser licitada la tardor de l’any passat.

Aquest apunt del Cap d’Any de 2010 ja anunciava el debat entre els qui defensen l’accés lliure de vehicles a la platja i els qui defensen el proecte de recuperació mediambiental i la regulació dels usos, en especial, l’accés de cotxes particulars. Per les mateixes dates, l’exregidor arenyenc Lluís Blanchar també es posicionava sobre el tema i defensava que hi hagués aparcament

El principal debat en tot el procés de redacció del projecte i, també. després de la seva adjudicació és la possibilitat que hi hagi aparcament. La legislació de Costes, en aquest sentit, és taxativa i el projecte només preveu vials de serveis però no aparcament. El mes de setembre l’oposició, amb majoria al ple arenyenc, va aprovar una resolució a favor del projecte del Passeig del Cavaió. Fa uns dies la regidora d’Esquerra, Annabel Moreno, que va recolzar aquella resolució va fer un nou apunt en defensa del projecte.

A arenyautes.cat el debat ha estat continuat d’ençà que es va conèixer el projecte. Els nois i noiès de sisè de primària, de l’Escola Maragall, en parlaven en un programa de ràdio i en aquest apunt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any