La prima de risc espanyola s’enfila als 480 punts bàsics

  • L'indicador bat el rècord arran de la possible sortida de Grècia de l'euro i l'efecte del nou pla bancari del govern de Mariano Rajoy

VilaWeb
Redacció
14.05.2012 - 10:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poques hores abans que els ministres d’Economia de l’Eurogrup analitzin la nova reforma bancària del govern espanyol, la prima de risc espanyola s’ha enfilat per damunt dels 480 punts bàsics, el màxim nivell de l’època de l’euro, i la rendibilitat dels bons a deu anys espanyols respecte dels alemanys s’ha situat en el 6,16%, també en nivells màxims. Els inversors mostren així la preocupació per les negociacions a Grècia, on la manca d’acord per a formar un govern d’unitat pot empènyer el país a sortir de l’euro.

El diferencial de rendibilitat entre el bo espanyol a deu anys i l’equivalent alemany s’ha ampliat avui perquè els inversors creuen que el nou pla de sanejament de la banca espanyola i les milionàries provisions que exigeix acabaran endeutant més l’estat.

Paral·lelament, el principal indicador de la borsa espanyola, l’Ibex 35, ha obert amb fortes pèrdues, de més d’un 3%. I és que el mercat està pendent de la reunió de l’Eurogrup d’avui, amb Espanya en el punt de mira, i de l’impacte que pot tenir en els comptes dels bancs la nova reforma financera aprovada divendres pel govern espanyol.

Grècia fora de l’euro?

El Financial Times diu avui que dirigents de bancs centrals europeus ja parlen públicament d’aquesta possibilitat. El premi Nobel d’economia del 2008, el nord-americà Paul Krugman, també preveu la sortida de Grècia de l’euro en un mes a través d’un concís apunt al seu bloc.

El premi Nobel d’economia Paul Krugman veu Grècia fora de l’euro

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any