Homs: ‘Hem d’actuar en legítima defensa’

  • El govern anuncia set mesures per 'l'ofensiva recentralitzadora' de Rajoy, entre les quals hi haurà possibles recursos al TC contra la invasió competencial

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2012 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El govern espanyol va tancant la porta, i veient com expliquen i plantegen les coses no ens quedarem de braços plegats’, ha dit avui el portaveu del govern, Francesc Homs, per explicar la presentació d’una bateria de set mesures per respondre l’ofensiva recenralitzadora del govern de Mariano Rajoy, que es concreta sobretot en invasions de competències. El govern presentarà recursos al TC si el consell de garanties així ho avala. ‘Hem d’actuar en legítima defensa’, ha reblat Homs.

En efecte, una de les mesures anunciades és la petició al consell de garanties d’un informe sobre els decrets del govern espanyol en sanitat i en educació, que havien de suposar una retallada de deu mil milions d’euros, perquè el govern considera que envaeixen competències pròpies de la Generalitat. I també estudia fer el mateix amb el decret sobre la gestió de les conques hiodrogràfiques aprovat divendres passat en el consell de ministres.

‘Hem d’actuar en legítima defensa, perquè constatem que l’espai de diàleg amb el govern espanyol es va tancant’, ha dit Homs. Aquests actes de legítima de defensa es tradueixen de moment en la possible presentació de recursos al Tribunal Constitucional i en mesures de blindatge del model territorial propi de Catalunya i del municipalisme, per la qual cosa diu que ja ha parlat amb l’Associació Catalana de Municipis i amb la Federació de Municipis de Catalunya per coordinar l’acció.

El govern considera també una línia vermella que no es pot traspassar el manteniment del paper regulador de la Generalitat en la gestió dels mitjans de comunicació públics i que la modificació de la llei de l’audiovisual espanyola que ha impulsat el govern de Rajoy poden amenaçar.

Aquí us expliquem les set mesures del govern contra ‘l’ofensiva recentralitzadora’ de Rajoy

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any