Vuit mil policies ocupen Barcelona per la cimera del Banc Central Europeu

  • Tres mil cinc-cents guàrdies civils i policies espanyols reforcen els mossos

VilaWeb
Redacció
02.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona serà la seu de la reunió del consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) de demà. Per això, des d’avui la ciutat és blindada per quatre mil cinc-cents mossos i tres mil cinc-cents agents de la policia espanyola i de la guàrdia civil, mil més que no els previstos. És el desplegament policíac més important fet a la ciutat des dels Jocs del 1992. Per la cimera del BCE, el govern espanyol també ha suspès, del 28 d’abril al 4 de maig, el Tractat de Schengen, sobre la lliure circulació de persones, béns i serveis pels països de la Unió Europea.

e fet, durant les primeres vuitanta hores de suspensió del tractat la policia espanyola ha denegat l’entrada al país a una trentena d’individus i n’ha detinguts dotze més per reclamació judicial. A més, el miler llarg d’agents distribuïts als passos de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Lés i Canfranc, com també als aeroports de Barcelona i Girona, ha controlat més de 180.000 passants.

Els governs català i espanyol han organitzat aquest important desplegament per a impedir una possible arribada a la capital catalana d’individus violents i antisistema, especialment d’Itàlia i de Grècia, amb el designi de ‘rebentar’ la cimera amb aldarulls i destrosses com els de la vaga general del 29 de març.

Els centres de comandament

Hi haurà dos centres de coordinació, un d’estatal, a la delegació del govern espanyol, i un altre al Departament d’Interior, per més que alguns partits, com Unitat per Barcelona, havien demanat que hi hagués un sol centre de comandament, format per cossos de policia catalans.

El primer centre de coordinació s’encarregarà de la seguretat dels edificis on es farà la cimera i el segon, de l’ordre públic i de la seguretat ciutadana. El secretari d’estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, i el conseller d’Interior, Felip Puig, seran els responsables de dirigir l’operatiu de seguretat, el més important a Barcelona des dels Jocs Olímpics de 1992.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any