El Noma, primer restaurant del món, i el segon, el Celler de Can Roca

  • Els restaurants de Renè Redzepi i dels germans Roca repeteixen les primeres posicions com l'any passat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.04.2012 - 22:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’havien posat moltes expectatives en el possible primer lloc del restaurant gironí El Celler de Can Roca dins del rànquing del The World’s 50 Best Restaurant (els cinquanta millors restaurants del món, de la revista ‘Restaurant’). Finalment el restaurant dels germans Roca s’ha hagut de conformar amb el segon lloc. El Noma de Copenhaguen, del xef Renè Redzepi, continua coronant el cim, i per tercer any consecutiu és considerat el millor restaurant del món. El tercer lloc, també com l’any passat, el continua ocupant el restaurant basc Mugaritz

El País Valencià queda molt ben representat amb la posició número 40 que ha aconseguit el restaurant de Dènia Quique Dacosta. D’aquesta manera entra en la llista dels cinquanta primers. I el Sant Pau de Carme Ruscalleda ocupa la posició 65.

El restaurant basc Arzak continua entre els deu millors del món, ocupant la vuitena posició també com l’any passat. Ha guanyat dinou posicions un altre basc, Asador Etxebarri, que se situa en el número 31. I encara un altre basc, Martin Berasategui, és a la posició 67, però ha perdut trenta-vuit posicions.

Com es construeix el rànquing

La llista dels cinquanta millors restaurants del món es dreça amb la informació d’uns vuit-cents experts de la restauració. Les votacions es fan a vint-i-set regions de tot el món. Cada regió té trenta-un membre (crítics gastronòmics, xefs, restauradors i gastrònoms) i cadascun té set vots (tres, tirant baix, han de ser per a restaurants de fora de la regió del votant). Es voten restaurants, mai xefs. I els experts han d’haver menjat als restaurants que votin durant l’últim any i mig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any