Joan Amèric, passat, present i futur

  • Presenta el disc 'Directament' a l'Espai VilaWeb · Us n'oferim dues cançons íntegres

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Feia dotze anys que Joan Amèric no publicava cap disc. El temps passa molt de pressa, diu. I fins ara no havia sentit la passió de fer-ho. Va ser arran d’una proposta del Barnasants d’enregistrar el concert de cloenda del festival del 2011 que ara veu la llum aquest ‘Directament’. El músic d’Alzira hi repassa els clàssics del seu repertori i hi interpreta algunes cançons noves. Amèric ha presentat el disc en una actuació amb Borja Penalba a l’Espai VilaWeb. Us n’oferim dues cançons íntegres.

N’és una ‘Perquè sóc poble’, que s’inclourà en el pròxim disc d’estudi, que encara no té data. Una cançó que deixa sentir clarament el canvi de registre d’Amèric: ‘Diuen que les noves lletres són més crues i directes, i no amb tantes metàfores com fins ara.’ Hi troba una explicació: els anys que fa que viu a l’Alacantí, ‘al sud del sud’, on la lluita per la llengua i la cultura és diària i militant. ‘Allà, o et resignes, o resisteixes, i la meua naturalesa no és de resignar-me’, diu.

Aquest ‘Directament’ és una mena de frontissa, explica Amèric, entre els clàssics del seu repertori, una nova sonoritat i aquest tast de les noves cançons: ‘Al disc es donen la mà la història i el present, pensant en el futur que ja programem’.

Han passat dotze anys, però com deixa clar, no han estat pas dotze anys de silenci. En tot aquest temps ha continuat fent concerts i component cançons: ‘No puc passar ni un sol dia sense tocar la guitarra o cantar.’

Fa un any que es va enregistrar ‘Directament’ i Amèric ha tornat aquest 2012 al Barnasants per presentar-lo. L’actuació que va fer a l’Auditori Barradas el 30 de març proppassat li ha merescut el premi Barnasants al millor concert de la secció oficial.

Tota la informació musical, al canal de VilaWeb Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any