Ramon Rovira refusa l’oferta de dirigir TV3

  • Continuarà de director de comunicació del Banc Sabadell

VilaWeb
Redacció
19.04.2012 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El periodista Ramon Rovira ha refusat l’oferta de dirigir Televisió de Catalunya, en substitució de Mònica Terribas, i continuarà com a subdirector general del Banc Sabadell i responsable de comunicació i relacions institucionals d’aquesta entitat. El motiu del col·lapse de les negociacions té a veure amb les exigències de reconversió de la televisió pública, la política d’austeritat i alguns aspectes laborals.

Les protestes d’alguns sectors del periodisme contra la possible destitució de Terribas ja fa setmanes que se senten, i més encara des de la publicació de diverses informacions aquest cap de setmana que ja posaven nom i cognoms al nou director de la televisió pública catalana. 

Dimarts el Sindicat de Periodistes de Catalunya va emetre un comunicat, en ‘la imminent destitució de la directora de TVC: una decisió feta amb criteris polítics i no professionals’. Segons el comunicat, la direcció de la CCMA ‘imposarà un nou director de TV3, que satisfarà els interessos i desigs de CiU i PP, però que no s’explica quan el model de servei públic funciona i lidera l’audiència’; amb això ‘es trenca la garantia de no fer coincidir la renovació de càrrecs amb les legislatures, per salvaguardar la independència’.

També hi ha un campanya de recollida de signatures a internet, ‘Salvem Mònica Terribas al capdavant de TV3’.

I el cantant Lluís Llach també va expressar el seu malestar per aquesta possibilitat: Lluís Llach expressa ‘vergonya i preocupació’ per la possible destitució de Mònica Terribas

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any