El rei Juan Carlos es disculpa en quatre segons

  • 'Em sap molt greu, m'he equivocat i no tornarà a passar'

VilaWeb
Redacció
19.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rei Joan Carles de Borbó va sortir ahir de l’hospital després de rebre l’alta mèdica. A la sortida, va demanar perdó amb aquestes paraules: ‘Em sap molt de greu, m’he equivocat i no tornarà a passar.’ Quatre segons justos, obligat per la polèmica que ha mogut la seva participació en un moment de crisi econòmica tan greu, en un safari de luxe per a caçar elefants a Botswana.

Amb Espanya enfonsada en la crisi, en una de les pitjors setmanes de la borsa i en ple conflicte diplomàtic amb l’Argentina per YPF, es va saber, per un accident, que el rei Juan Carlos era a Botswana caçant elefants. Segons alguns diaris, hi havia anat el 9 d’abril, just el dia que el govern de Rajoy anunciava una retallada de 10.000 milions en educació i sanitat.

El rei espanyol va caure i es va trencar el maluc per tres llocs diferents. Portat amb avió a Madrid, hi fou operat d’urgència.

A la xarxa de seguida va saltar la indignació, sota l’etiqueta #borbondimision: els internautes es planyien que Juan Carlos passés els dies caçant mentre el país sofria retallades i austeritat. La indignació també va arribar a alguns mitjans de comunicació i a polítics de tendència diversa.

Us expliquem quant val la cacera de Juan Carlos a Botswana.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any