Marina Rossell torna a dur Moustaki al Palau de la Música

  • Us oferim fragments d'un assaig del concert de demà · També parlem amb la cantant del disc d'homenatge al músic francès

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
18.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’estima i el respecte entre Marina Rossell i George Moustaki s’expressen clarament en l’últim disc de la cantant catalana, fet de dotze cançons de Moustaki traduïdes al català. Aquest disc d’homenatge, sota la direcció musical d’Eduard Iniesta, es presentarà demà al Palau de la Música Catalana en un concert força especial, lligat al festival de Guitarra.

Hem assistit a un assaig del concert per poder parlar amb ella i enregistrar aquesta cançó en vídeo.

Rossell reprendrà el punt que Moustaki va deixar fa tres anys, quan va suspendre el concert al Palau de la Música per raons de salut. Va ser l’últim concert de Moustaki, una de les veus més destacades de la cançó francesa –un ‘mite vivent’, diu Rossell–, que l’any passat va anunciar que deixava de cantar. Però en aquest ‘Marina Rossell canta Moustaki’ encara el podem sentir: en la cançó ‘Màrmara’, una de les preferides de Moustaki, que també ha omplert d’il·lustracions seves la funda del disc.

Amb desenes de discos publicats i centenars de concerts des que començà preludiant els concerts de Lluís Llach i d’Ovidi Montllor, Marina Rossell, ‘la veu exquisida’ com l’anomenaven alguns, ha volgut retre homenatge a un mestre i un amic. ‘Canto Moustaki perquè l’estimo i em sento estimada per ell, i perquè les seves cançons em captiven: vénen de lluny i tenen gust de terra i de món’, ha deixat escrit al disc. Un disc en què les cançons de Moustaki, com diu ell mateix, han trobat una nova pàtria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any