Demanen Ikea que incorpori el català a la web i a les instruccions dels productes

  • La Plataforma per la Llengua i els webmàsters en català envien cartes a la multinacional sueca

VilaWeb
Redacció
02.04.2012 - 15:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma per la Llengua i els Webmàsters Independents en Català de Cultura i Àmbits Cívics (WICCAC) han enviat cartes a la seu internacional d’Ikea i a les botigues de la multinacional sueca a Catalunya demanant a l’empresa que incorpori el català a la web corporativa i a les instruccions dels productes. Les entitats demanen a la multinacional sueca el mateix tracte lingüístic que la resta de comunitats lingüístiques mitjanes d’Europa

Aquest tracte hauria d’implicar que els prospectes dels productes siguin també redactats en català. Ambdues entitats recorden que Ikea utilitza més de trenta llengües, algunes de les quals amb menys parlants que no el català.

A més, en altres països multilingües el web d’Ikea respecta escrupolosament els drets lingüístics dels consumidors; en el cas de Bèlgica ofereix versions en neerlandès i francès, i en el cas de Suïssa hi ha versions en alemany, francès i italià.

Per la Plataforma per la Llengua i el WICCAC aquests dèficits en matèria lingüística representen una manca de respecte envers els drets lingüístics dels consumidors, però també un incompliment de l’article 128-1 de la Llei 22/2010 del Codi de Consum, que estableix que les informacions necessàries per al consum i l’ús adequat dels béns i serveis ha de ser també en català, i així ho han fet saber a la companyia sueca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any