Els mossos detenen el portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas

  • L'acusen de desordre públic en un piquet · 'Ens han agafat com a caps de turc', diu a VilaWeb

VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han detingut avui a Badalona el portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas; el cap de llista de la formació en aquest municipi a les últimes eleccions, Francesc Duran, i un altre membre de la CUP, Roger Sallas. A Marc Sallas l’han acusat de desordre públic per haver participat en un piquet, i als altres dos de desobediència. Tots tres han quedat en llibertat amb càrrecs a primera hora de la tarda.

Fonts de la CUP de Badalona han explicat a VilaWeb que tots tres havien participat en un piquet al barri de Coll i Pujol i que quan Marc Sallas ja se n’anava, l’han seguit uns agents de paisà i l’han detingut. Roger Sallas i Francesc Duran han anat a demanar explicacions sobre la detenció a uns agents uniformats i també han estat detinguts, segons el relat de la CUP.

Sallas: ‘Ens han agafat com a caps de turc’

Així és com Sallas ha explicat a VilaWeb la detenció: ‘Avui a Badalona hem fet un piquet massiu, per primera vegada en molts anys. A primera hora del matí, des de dos quarts de set fins a les vuit, hem aturat la C-32, i això no els ha fet gens de gràcia. Des d’aquell moment els mossos que hi havia ja m’han dit que em vindrien a buscar. Hem continuat el piquet tranquil·lament, pel centre de Badalona. Hem passat a prop de casa, i hi he volgut anar un moment. En aquell moment, quan me n’he anat del piquet, m’han saltat al damunt agents de la secreta dels mossos i m’han dut a la comissaria. Primer m’han identificat i després m’han dit que m’acusaven de desordre públic. Després m’han deixat anar, i ara a esperar el judici. Volen criminalitzar tot el moviment que hi ha al voltant de la vaga, i ens han agafat a nosaltres com a caps de turc.’

Al conjunt del Principat, segons el departament d’Interior, hi ha hagut una vintena de detinguts aquest matí per diversos incidents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any