La protesta estudiantil s’intensifica per la vaga general

  • Més de 150 alumnes passen la nit anterior a la vaga general als seus centres educatius i s'organitzen per mobilitzar tots els estudiants convocant a la manifestació de 'Sabadell lluitant'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al llarg del dia d’ahir, les assemblees d’estudiants de diversos instituts de la ciutat van organitzar una jornada de lluita prèvia a la vaga general d’avui. L’IES Ribot i Serra, Pau Vila, IES Vallès i Escola Industrial van decidir passar la nit als centres després d’una llarga jornada de piquets informatius, xerrades formatives i tallers de sensibilització per la defensa de l’educació pública i gratuïta. Aquest matí els i les estudiants s’han organitzat per realitzar piquets als instituts i s’han sumat a les mobilitzacions de la coordinadora per la vaga general; ‘Sabadell lluitant‘, de la qual moltes assemblees d’institut en formen part. Els estudiants del Pau Vila han secundat el piquet unitari de priera hora i han patit la brutal càrrega i persecussió policial.

70 estudiants del Pau Vila passen la nit al centre i es sumen, de bon matí, al piquet unitari organitzat per la coordinadora ‘Sabadell lluitant’. IES Vallès i Escola Industrial també han acollit tancades aquesta nit. L’assemblea d’estudiants del Ribot i Serra va decidir seguir endavant amb l’ocupació del centre, ahir, després d’una assemblea general i van tirar endavant amb la seva decisió malgrat les pressions de la directora del centre que els demanava avortar l’acció. Aquest matí, alumnes de l’institut de Campoamor explicaven com la directora va contactar amb l’inspectora d’educació corresponent i ambdues van procurar fins les 3h de la matinada que els alumnes abandonéssin el centre i marxéssin cap a casa. Així ho expressava un estudiant membre de l’assemblea; ‘em pogut constatar la pressió que reben els equips directius per tal de frenar qualsevol tipus d’acció reivindicativa, però han de comprendre la lluita per una escola pública i de qualitat és també la seva lluita’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any