La vaga general fa un torcebraç amb Mariano Rajoy

  • Sindicats, organitzacions socials i alguns partits exigeixen un canvi en les retallades i la reforma laboral · Els primers piquets es mobilitzen a mitjanit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les retallades, la reforma laboral i les mesures dels governs contra la crisi són la raons que han portat a la convocatòria de vaga general avui pels sindicats i les organitzacions socials. Els sindicats auguren un èxit rotund de la vaga i esperen una resposta massiva a les mobilitzacions convocades a tot el país.

‘Hi ha motius de sobres per a fer vaga –diu el secretari general de CC OO de Catalunya, Joan Carles Gallego–. És necessària, perquè s’ha d’aturar la deriva autoritària i antisocial de les reformes laborals i de les retallades dels drets socials.’ En el mateix sentit es manifesta el secretari general d’UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez; per ell, la vaga és ‘un repudi de la política econòmica i laboral d’aquests últims anys i també de les retallades de Salut, Educació i Serveis’. ‘El milió de desocupats als Països Catalans i les retallades són la motivació d’aquesta vaga contra la reforma laboral’, manifesta Vicent Maurí, portaveu de la Intersindical Valenciana. Una vaga general contra una política econòmica que se sintetitza, segons Ermengol Gassiot, secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya, ‘en el fet de carregar el cost d’una sèrie de reformes econòmiques al conjunt dels treballadors’.

El sindicalisme català, basc, gallec i canari fa una crida conjunta a la vaga general

Els sindicats nacionals dels Països Catalans, el País Basc, Galícia i les Illes Canàries van fer pública ahir una declaració conjunta (pdf), ‘des de la convicció internacionalista’, en la qual fan una crida a participar en la vaga general. La Intersindical-CSC, ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS, EHNE, HIRU, la Intersindical Canària, CIG i CUT critiquen ‘l’ofensiva desreguladora que coincideix amb la substitució del capitalisme productiu pel capitalisme especulatiu’, i també les reformes de de les pensions i laborals i les retallades de drets socials i laborals, ‘que reblen el clau de la destrucció de l’àmbit públic’.

‘No volem romandre com a espectadors d’aquest desmantellament de tot allò que fa referència a l’àmbit públic i a la protecció social, peces essencials de la cohesió i la justícia social’. Per això, diuen, s’oposen a la reforma laboral ‘que es convertirà en una nova eina de precarització i d’increment de la desocupació’.

Aquests sindicats animen a protestar contra la reforma labora amb la vaga general, ‘una mobilització que ha de ser la resposta també contra els atacs que patim com a pobles i com a classe, per avançar així en l’assoliment de marcs de relacions laborals i de protecció social propis i cap a l’alliberament nacional i social dels nostres països’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any