Governació i sindicats es reuneixen per negociar el pla d’ocupació de la funció pública

  • CC OO, UGT i IAC no admeten el pla presentat per Ortega · Aquest pla redueix el 15% de la jornada i del sou de 6.800 interins

VilaWeb
Redacció
21.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament de Governació ha convocat avui els sindicats de la taula general de la funció pública, CC OO, UGT i IAC, a una reunió sobre el pla que va anunciar divendres per a ‘racionalitzar l’organització dels treballadors públics’. La Generalitat vol aprovar-lo dimarts, però els sindicats, que la setmana passada van atacar-lo amb duresa, avui l’esmenaran.

 

El pla de treball de la funció pública es començarà a aplicar l’1 d’abril amb una reducció del 15% de la jornada i del sou de 6.800 interins. També preveu el trasllat local i funcional de 45.000 treballadors.

La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, va demanar divendres als sindicats que no ho entrebanquessin tot, i que era una exageració parlar de traslladar 45.000 funcionaris. També va reiterar la voluntat de negociar, de manera que, si no hi hagués acord, seria perquè els sindicats es tancaven en banda. Segons els sindicats, les condicions laborals d’aquests treballadors, incloent-hi horaris, tasques i lloc de feina, es modificaran sense possibilitat de negociació. 

Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja ha anunciat el govern, de rebaixar el sou dels funcionaris un 5% aquest 2012, amb una primera rebaixa (3%) de la paga d’estiu i una segona (2%) de la paga de Nadal.

Oposició del PSC

La portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, va dir dissabte que el pla presentat pel govern ‘precaritzava encara més el grup de funcionaris de la franja més precària de l’administració pública’, i va acusar la vice-presidenta, Joana Ortega, d’improvisar diàriament i de no tenir ‘cap mena de pla’ en matèria de funció pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any