Comencen les jornades ‘per la dignificació lingüística’ a Fraga

  • L'aplec 'Llengua i seducció' ha estat preparat pel Casal Jaume I de Fraga

VilaWeb
Redacció
16.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fraga celebra a partir d’avui, i durant el cap de setmana, les primeres jornades de Llengua i seducció. Hi participaran l’escriptor Francesc Serés, l’assagista Josep Maria Prim i l’hebraista Tessa Calders (programa, pdf). L’organització de ‘per la dignificació lingüística’ ha anat a càrrec del Casal Jaume I de Fraga. El propòsit de les jornades és d’explicar que ‘la Franja és un bon lloc perquè hi brotin primeres espases del món de les lletres i de qualsevol altre àmbit, amb un arrelament clar i català’.

La inauguració es farà al vespre amb un sopar de presentació del llibre ‘Llengua i emoció. 7 mirades sobre el goig de ser’, a cura d’Àngel Velasco i Quim Gibert.

Demà el coordinador del Casal Jaume I de Fraga, Francesc Ricart, obrirà les sessions de conferències i debats amb la ponència de Francesc Serés ‘Un món, dues literatures, mil punts de vista’. A continuació, l’assagista i autor del llibre ‘Contra la Franja. Crònica de l’agressió a la llengua’, Josep Maria Prim, parlarà de ‘L’antiseducció del genocidi‘.

A migdia l’ex-president d’Escola Valenciana, Diego Gómez, obrirà un col·loqui, ‘L’experiència d’Escola Valenciana, federació d’associacions per la llengua’. I a continuació, la directora de l’Institut del Món Juïc, Tessa Calders, llegirà la ponència ‘Renaixement de la llengua hebrea. Un model a seguir’.

A horabaixa hi haurà una passejada per la Fraga antiga, a càrrec de l’historiador Joaquim Salleras. Finalment, diumenge al matí,  una eixida naturalista amb el biòleg José Luis Escuer tancarà les jornades, que tenen el suport d’Òmnium Cultural de Ponent, Fogaril i calaixera, Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la Fundació Reeixida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any