Continuen les protestes durant les mascletades

  • Sota el nom d'Intifalla, un grup emet un comunicat on critica 'la voluntat del poder establert de controlar el món faller'

VilaWeb
Redacció
06.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Tornarem a l’hora de la mascletà, i hi tornarem molts de dies. Encara que el Partit Popular, els mitjans de comunicació i les ex-falleres s’entesten a convertir la nostra protesta en una disputa pueril entre assessors de partits.’ Així s’expressa en un comunicat un grup sota el nom d’Intifalla, que és com es coneix la campanya de protesta contra les retallades que es duu a terme enguany durant les mascletades a València. Aquesta és la resposta, en forma de paròdia, a a les campanyes contra el moviment sorgides del PP, dels mitjans de comunicació pròxims i de les ex-falleres majors.

El comunicat prossegueix: ‘Intifalla és una metàfora. Triada de forma conscient, amb totes les implicacions. Optem per recuperar l’esperit crític i transgressor d’un espai que ha estat i ha de ser nostre, de tots, del 99%’.

Hi ha també una crítica a la voluntat ‘del poder establert’ de controlar el món faller, i reivindica que ‘hi ha grups de teatre de diferents falles, i molts dies a l’any s’hi pot veure la gent sopant a la fresca en franca germanor; lluny del soroll de les macro-festes de l’Ajuntament i la patronal hostalera estan les Falles Populars i Combatives; baix dels blocs de formigó de Nou Campanar està l’arena de platja d’Arrancapins’.

Mascletades reivindicatives

Per mitjà d’una convocatòria a Facebook, centenars de persones es concentren aquests dies just abans i després de les mascletades de les dues del migdia sota el balcó de l’ajuntament, on hi ha les autoritats i les falleres, per a recordar cada dia, fins el 19 de març, una lluita o reivindicació.

Per fer-se veure, els concentrats profereixen crits i mostren targetes vermelles, pancartes i llibres a les autoritats. L’objectiu és visibilitzar mediàticament i socialment les lluites i reivindicacions, aprofitant l’acumulació de gent i de mitjans de comunicació a les mascletades. El dia 1 de març, per exemple, l’escridassada es va dedicar a la repressió policíaca i en defensa de les llibertats i els drets, i la d’avui reclama una sanitat pública i de qualitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any