Destituït el número dos de la Diputació de Barcelona

  • La fiscalia obre diligències per investigar l'actuació de Josep Maria Matas a l'ACM

VilaWeb
Redacció
24.02.2012 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diputació de Barcelona ha destituït Josep Maria Matas, coordinador general de l’ens i president de CDC a Osona, arran de la investigació que ha obert la fiscalia. El diari El País informava fa uns dies que Matas va facturar 900.000 euros a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a través d’una empresa de la seva propietat mentre era dirigent de l’ACM.

Matas havia posat el seu càrrec a disposició la setmana passada, arran de les informacions aparegudes que qüestionaven les seves actuacions en la seva etapa a l’ACM. Esteve, però, no va acceptar la seva dimissió en primera instància, i va decidir esperar a tenir més informació.

Un cop valorada la situació, el president de la Diputació ha decidit acceptar la renúncia de Matas ‘per deixar la institució al marge de la polèmica que en cap cas ha de dificultar la gestió de la Corporació en uns moments en què és necessària més que mai l’acció de suport als ajuntaments’, segons que explica en un comunicat.

La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha obert diligències d’ofici per d’investigar l’actuació de Matas a l’ACM. La fiscalia de delictes econòmics de Barcelona es farà càrrec d’aquestes diligències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any