València surt al carrer per exigir la dimissió de Sánchez de León

  • Els manifestants van col·lapsar ahir el centre de València contra la violència policíaca · Partits i entitats fan costat als estudiants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació de suport als estudiants i contra la violència va ser ingent, ahir a la vesprada a València (vídeo). Tot el carrer de Colom era atapeït de manifestants que s’havien concentrat davant la delegació del govern espanyol demanant la dimissió de Paula Sánchez de León i condemnant l’actuació de la policia. Tot un desplegament d’antiavalots blindava l’entrada de l’edifici. Després, centenars de manifestants es van concentrar davant la comissaria, vigilats de prop pels antiavalots. Els estudiants de l’IES Lluís Vives presidiren la manifestació des de l’eixida, al carrer de Xàtiva.

La manifestació, sota el lema és ‘Som el poble, no l’enemic’, més i més gran s’anava fent, com més avançava. Hi participaven tot d’entitats cíviques, els partits de l’oposició, pares i professors d’institut.

Davant de l’institut es va anar aplegant des de poc abans de les sis de la vesprada gent de totes les edats: estudiants d’institut i universitaris, pares i mares, gent gran… I hi va haver dos crits predominants: ‘Delegada dimissió’, en referència a Paula Sánchez de León, i ‘menys policia i més educació’.

La manifestació va tenir tres capçaleres: una amb estudiants, una altra amb entitats de tota mena, des del Micalet fins a Acció Cultural, passant per Escola Valenciana, i una altra amb dirigents dels partits de l’oposició: Jorge Alarte, Enric Morera, Marga Sanz…

Davant la delegació del govern espanyol i la seu del PP

Les diferents capçaleres van anar arribant davant de la delegació del govern espanyol, blindada amb la presència d’uns quants furgons de la policia espanyol. Hi va haver molts crits de ‘delegada dimissió’, i, tot i que el gruix de la manifestació ja s’havia dispersat, encara van quedar grups de manifestants que van mantenir la concentració davant de la delegació del govern i que també es van concentrar davant de la comissaria de la policia, vigilats per antiavalots. Després, una manifestació espontània es va dirigir a la seu del PP valencià, on dimarts ja hi va haver una concentració.

El síndic de Greuges obre una investigació

El síndic de Greuges, José Cholbi, que ha rebut més de 38.000 queixes arran de les càrregues policíaques, ha ordenat l’obertura d’una investigació per a valorar la ‘possible vulneració dels drets dels menors’ durant les protestes, després de rebre moltes queixes contra una actuació  ‘desproporcionada’ de la policia. Cholbi es reunirà, en qualitat de Defensor del Menor, amb Sánchez de León i amb representants del consell escolar de l’IES Lluís Vives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any