Sant Pol de Mar penja la bandera espanyola a l’Ajuntament

  • Decideix acatar la sentència del TSJC que obliga a penjar la bandera

VilaWeb
Redacció
21.02.2012 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme) ha penjat la bandera espanyola, tal com imposa la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La batllessa, Montserrat Garrido, ha comunicat a la delegació del govern espanyol que havia penjat la bandera a la façana i al saló de plens. En una entrevista amb VilaWeb, Garrido ja va avançar ahir que acatarien la sentència, tot i que consideraven que es tractava d’una imposició, ja que la bandera espanyola no havia onejat mai al consistori. 

La decisió de l’ajuntament arribava poc després de l’anunci de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que va dir que penjar una estelada a la casa de la vila era un delicte d’ultratge a la bandera espanyola, i en va acusar els organitzadors de la concentració, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), i l’ajuntament.

L’estelada s’hi penjà des de l’exterior dissabte, en un acte simbòlic contra la sentència del TSJC que obligava a penjar la bandera espanyola arran de la denúncia d’un regidor. Llanos de Luna va donar instruccions per començar ‘les accions legals amb la finalitat d’exigir responsabilitats de tot ordre tant als impulsors d’aquesta acció com als qui han consentit els fets’, i va criticar que durant l’acte s’hi pengés l’estelada, ‘una bandera il·legal i inconstitucional’.

Avui, dos dies abans que acabés el termini establert per la sentència, l’ajuntament ha anunciat que havia donat ‘compliment a la Llei de Banderes i a la sentència judicial en ferm que obliga aquest consistori a fer onejar la bandera espanyola a la façana de la seu constitucional després de més d’una dècada d’absència de la bandera espanyola en aquesta institució’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any