La tertúlia proscrita

Marçal Sintes: ‘Vull donar continuïtat al CCCB, que és una història d’èxit’

  • El nou director del centre presenta el programa d'aquest any i confirma l'exposició sobre Passolini i Roma pel 2013

VilaWeb
M.S.
18.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hi havia interès per conèixer els plantejaments sobre el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del nou director, Marçal Sintes, que fa un mes i mig que va aterrar en el centre. Però Sintes va usar molta retòrica per al final traslladar el seu projecte de futur al pla director per als propers quatre anys, que va dir que preparava i que vol presentar abans de l’estiu. Això sí, va recalcar una política de continuïtat i va anunciar que dimecres la Diputació havia aprovat el pressupost d’enguany: 9,580.000 euros, un 15% inferior al 2011, que superava els onze milions; i un 24 % inferior al del 2009. ‘Estem al límit de poder treballar garantint la qualitat. Per això espero que el pressupost no es redueixi més.’

Sobre el Pla director, Sintes va avançar que es basaria en quatre principis: el primer, continuïtat, perquè el CCCB és una història d’èxit i vol que continui essent així. Va dir que no faria cap canvi de direcció brusc ni cap revolució. El segon principi, reforçament, ‘per millorar allò que sigui millorable, com ara esmerçar més esforços en buscar recusos externs privats. Tercer, obertura, perquè ‘no entenc el CCCB com un centre de tendència sinó que ha d’acollir veus discrepants, fins i tot molt discrepants. I finalment, ambició: ‘No renunciem a jugar a primera divisió també a nivell internacional.’

D’entre les exposicions programades pel 2012 Sintes va destacar ‘Pantalla global‘, l’exposició que ara es mostra al CCCB; ‘Paral·lel 1900-1930’, exposició comissariada per Xavier Albertí i Eduard Molner, que s’inaugurarà a l’octubre. També va destacar l’increment de mostres sobre fotoperiodisme: A la ‘World Press Photo 12’ s’hi sumarà una selecció de quatre exposicions que es van presentar en la darrera edició de VISA per la imatge de Perpinyà, i una exposició sobre el fotògraf de l’agència Magnum i col·leccionista, Martin Parr.

Tot el programa que Sintes ha presentat aquest migdia és obra de l’anterior equip directiu del CCCB, amb Josep Ramoneda i el cap d’exposicions Jordi Balló al capdavant. També és un projecte de Jordi Balló l’única exposició que va confirmar pel 2013, que s’inaugurarà cap al mes de maig: una gran mostra dedicada a Passolini i la ciutat de Roma, una idea original del CCCB que ha aconseguit coproductors a Roma, París i Berlín.

I entre les novetats anunciades destaca que el CCCB serà la seu del congrés #MuseumNext juntament amb el Macba i el Picasso, congrés que se celebrarà al maig a la ciutat. I en l’apartat CCCB Lab, el responsable, Juan Insua explica que la web corporativa del centre es va convertint progressivament en un CCCB virtual i paral·lel.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any