Botifarres per menjar i per vendre, avui a la Garriga i Salitja

  • Les poblacions del Vallès Oriental i la Selva celebren fires amb la botifarra com a motiu principal

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera Fira de la botifarra de la Garriga i la Festa de la botifarra dolça de Salitja omplen el cap de setmana d’activitats gastronòmiques dedicades als amants d’aquest embotit propi dels Països Catalans i Occitània.

Enguany, l’acte que donarà el tret de sortida a la Fira serà la 3a edició de la Nit Gastronòmica, que comptarà amb el concurs de cuina de la botifarra dolça i el tradicional sopar amb tastets oferts pels restaurants col·laboradors i les cuineres de Salitja. Aquest esdeveniment que arriba a la seva tercera edició tindrà lloc el dissabte dia 11 de febrer a dos-quarts de nou del vespre i el presentarà Jaume Fàbrega. Ell popular gastrònom ha avançat al seu bloc.el pregó que llegira aquesta tarda on ens explica tots els secrets d’aquest embotit que agradava a Pla i a Dalí. En aquesta edició, el sopar comptarà amb dos convidats d’excepció com són el grup Gastronòmic del Pla de l’Estany i el cuiner local Germà Coenders. El diumenge, dia 12, podreu fer degustacions a la Fira.

La Botifarra dolça és un embotit tradicional de l’ Empordà que es presenta cru, o sec, com si fos un fuet. La seva característica diferencial és que entre els seus ingredients hi ha el sucre, que li dóna un gust dolç, molt personal. Salitja ( Vilobí d’Onyar) es considera la capital d’aquest embotit.

La Garriga estrena fira

I per anar fent boca de cara a dijous llarder,  a la Garriga, per primera vegada organitzen  una Fira de la Botifarra els dies 11 i 12. S’estrenen amb empenta i fan la fira a  la plaça de Can Dachs, on s’hi instal·laran les parades de tots els establiments i productors participants.

El dissabte també es presentarà el llibre Corpus Culinari Català i el diumenge hi haurà  un concurs popular de coques de botifarra. Paral·lelament, l’associació Corpus la Garriga guarnirà el carrer del Centre amb una catifa de flors inspirada en el cartell. La jornada es completarà amb tallers infantils i un concurs del joc de cartes de la botifarra

Finalment, de l’11 al 19 de febrer els establiments de restauració participants introduiran en les seves cartes el platillo de botifarra, que serviran a un preu de 10 euros. Els establiments de menjars preparats en serviran racions a 3 euros.

 

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any