Garzón, inhabilitat onze anys per les escoltes del cas Gürtel

  • El Suprem espanyol el condemna per un delicte de prevaricació

VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem ha condemnat (sentència, en pdf) per prevaricació el jutge Baltasar Garzón a onze anys d’inhabilitació per ordenar escoltes entre els caps de la trama Gürtel i els seus advocats. L’acusació, representada pels caps de la trama, Francisco Correa i Pablo Crespo, i per l’advocat, Ignacio Peláez, que representa l’empresari vinculat a la trama José Luís Ulibarri, demanava entre 10 i 17 anys d’inhabilitació per haver vulnerat el dret de defensa quan va intervenir les trucades quan els acusats eren a la presó.

Els fiscals no van presentar acusació i van demanar l’absolució del magistrat argumentant que la intervenció del jutge pretenia evitar que els membres de la trama emblanquissin capital, i va citar precedents d’intervencions de converses telefòniques en uns altres casos.

Garzón es va declarar durant el judici innocent, afirmant que sempre havia garantit el dret de la defensa dels investigats i va dir que assumia totes les decisions que havia pres, i que ho va fer complint ‘la més estricta legalitat.

Aquesta és la primera causa per la qual el jutge de l’Audiència Nacional espanyola s’ha assegut al banc dels acusats per un delicte de prevaricació. Just ahir va quedar vist per a sentència el segon judici que tenia obert al Suprem, pel qual se’l jutja per investigar els crims del franquisme sense tenir-ne competència.

Garzón ja estava suspès temporalment de funcions des del maig del 2010. I té encara un procés pendent, pel suposat cobrament d’uns diners del Banco Santander i unes altres entitats per organitzar uns cursos a Nova York.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any