Mascarell esbronca Joel Joan

  • Critica la visió que es va donar dels polítics a la gala dels Premis Gaudí

VilaWeb
Redacció
07.02.2012 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En alguns moments de la gala d’anit de lliurament dels Premis Gaudí, l’actor Xavi Mira va dirigir-se al president de la Generalitat, Artur Mas, i al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ambdós assistents al teatre Artèria Paral·lel, per criticar-los la retallada en el sector de la cultura i la ineficàcia de la llei del cinema per equiparar el pes del català al del castellà a les sales. Avui Mascarell ha esbroncat (àudio) el president de l’Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, per la visió que es va donar dels polítics durant la gala i per no haver pogut respondre les crítiques que va rebre.

‘Em moriria si no us digués que la gala dels Premis Gaudí no em va agradar gens’, ha dit Mascarell al Palau de la Generalit, acompanyat de Joel Joan i d’alguns dels premiats. I ha explicat que, com que la Gala es va expressar amb naturalitat, ell també tenia el dret de fer-ho: ‘No em va agradar gens per una raó: no va ser un exercici d’autoestima de tots plegats ni a favor del cinema’.

El conseller s’ha mostrat molt molest amb la Gala dels premis. ‘En l’àmbit de la política, potser hi ha molts corruptes, però de tant en tant també n’hi ha que no ho són’, ha apuntat. De fet, ha considerat que si es converteix a tots els polítics en corruptes ‘tot el país anirà avall i la nostra societat resultarà greument perjudicada’. ‘Llibertat d’expressió’, ha dit mirant Joel Joan, que l’acompanyava en la conferència de premsa d’aquest matí. ‘Tu no em vas donar dret a contestar i tu ja has parlat i jo ja he acabat. En canvi jo et deixo parlar i si vols discutirem’, li ha dit també a Joan, que ha respost  que no volia dir res.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any