‘Mientras duermes’ i ‘Eva’ confirmen els pronòstics amb sis i cinc estatuetes dels Premis Gaudí, respectivament

  • 'Bruc. La llegenda' de Daniel Benmayor en guanya tres i el film d'animació 'Chico y Rita', dos

VilaWeb
Redacció
07.02.2012 - 00:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pel·lícula ‘Mientras duermes‘ de Jaume Balagueró s’ha imposat en els IV Premis Gaudí amb sis estatuetes de les quinze a les que estava nominat: les de millor director, millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, millor muntatge, millor protagonista masculí per Luis Tosar i millor so. La cinta de ciència-ficció ‘Eva‘ s’ha emportat cinc guardons dels setze als que aspirava: els de millor pel·lícula, millor fotografia, millor actor secundari per Lluís Homar, millor direcció artística i millors efectes especials. ‘Bruc. La llegenda‘ de Daniel Benmayor s’ha quedat amb tres Gaudí, el film d’animació ‘Chico y Rita’ n’ha guanyat dos i ‘Katmandú, un espejo en el cielo’ i ‘Catalunya über alles!’, un cadascuna.

Quant a la millor pel·lícula per a televisió, l’Acadèmia del Cinema Català ha premiat el film ’14 d’abril. Macià contra Companys’ de Manuel Huerga i la millor pel·lícula documental ha estat ‘Barcelona, abans que el temps ho esborri’ de Mireia Ros. El guardó al millor curtmetratge ha estat per ‘Ahora no puedo’ de Roser Aguilar.

Finalment, ‘El discurso del rei’ de Tom Hooper s’ha fet amb el Gaudí a la millor pel·lícula europea.

Portabella recorda a Dauder i Antoni Tàpies

Pere Portabella, que ha rebut el Premi Gaudí d’Honor 2012, ha recordat a Jordi Dauder i ha dit que sempre que el recorda ‘li ve una rialla de republicà radical fenomenal’. ‘Era un gran professional i molt compromès’, ha apuntat.

Portabella ha fet referència també en el seu discurs a Antoni Tàpies. De fet, ha remarcat que ‘Catalunya ha estat un espai on les corrents artístiques, sense separar el cinema de les altres, han tingut acollida en les avantguardes més grans d’Europa. Hi ha hagut referents formidables des d’una dimensió internacional i amb uns valors internacionals’, ha afegit. En aquest context, ha dit que ‘no s’ha de separar l’art i la política’. ‘Avui s’ha mort una persona que és exemplar’, ha assenyalat. I ha volgut retre homenatge a Antoni Tàpies amb un fort aplaudiment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any