Savall recrea ‘l’últim concert’ de Montserrat Figueras a Santa Maria del Mar

  • A dos quarts de nou del vespre, amb La Capella Reial de Catalunya i la veu enregistrada de Figueras

VilaWeb
Redacció
30.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El músic Jordi Savall rendirà un homenatge a la seva dona, la soprano Montserrat Figueras, que va morir el mes de novembre passat, amb un concert a l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona, en què la seva veu cantant ‘El Cant de la Sibil·la’ sonarà enregistrada des d’un dels balcons on ella acostumava a cantar.

El concert, interpretat per La Capella Reial de Catalunya –formació que van fundar junts– es fa aquest vespre a dos quarts de nou. Savall confessa que el sent com l’últim concert’ de la cantant.

En el recital s’interpretaran peces tradicionals catalanes, armènies, sefardites i del cançoner de Montecassino que tant apreciava la soprano, però també s’inclouran discursos dels poetes Carles Duarte i Manuel Forcano, del propi Savall i d’Anna Gispert, que ha estat ‘com una segona mare’ per a Figueras. La cançó ‘La mare de Déu’ tancarà el concert.

Montserrat Figueras (Barcelona 1942-2011) va ser una de les més importants defensores del patrimoni musical català i cofundadora, amb Jordi Savall, dels conjunts La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XX i Le Concert des Nations. Va rebre l’any 2011 la Creu de Sant Jordi ‘per la seva valuosa contribució a la recuperació de la música antiga’, valorant el fet que ‘la seva exigència, sensibilitat i talent artístic li han fet merèixer el reconeixement internacional’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any