Qatar Airways abandona les negociacions per invertir a Spanair

  • La decisió de la companyia àrab, confirmada per la Generalitat, deixa Spanair en una situació crítica

VilaWeb
Redacció
27.01.2012 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia aèria Qatar Airways ha decidit de no invertir a Spanair, segons que ha confirmat el Departament d’Economia de la Generalitat. Després de tres mesos de negociacions entre les dues empreses, la companyia àrab sembla que ha pres la decisió pel risc d’una sanció de la UE per les subvencions rebudes. Amb tot, Spanair ha dit que encara no havia rebut cap comunicació per part de Qatar Airways sobre l’abandonament de les negociacions.

Sense la inversió de Qatar Airways, Spanair –que té entre els principals inversors la Generalitat– entra en una situació crítica que obliga els seus responsables, amb Ferran Soriano al capdavant, a buscar altres socis per garantir-ne la viabilitat.

Qatar Airways projectava utilitzar Spanair com a plataforma europea per arribar a l’Amèrica del Sud i Àsia des de Barcelona. La companyia àrab era la primera opció perquè Spanair obtingués un mínim de 150 milions d’euros que li permetrien començar a operar vols de llarga distància. Ara la companyia catalana estudia altres opcions.

Un cop confirmat que el projecte Spanair-Qatar Airways no prosperarà, caldrà veure quin paper pren la Generalitat de Catalunya, que es presenta com a principal inversor de l’aerolínia i que considera la firma catalana estratègica per a impulsar els vols intercontinentals des del Prat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any