Apple assalta les universitats amb una revolució dels llibres de text

  • Presenta una versió revolucionària d'iBooks i un nou iTunes U · També presenta un programa per a editar fàcilment llibres electrònics

VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Apple va presentar ahir a Nova York una bateria de productes que poden revolucionar les universitats. D’un costat, una nova versió de l’iBooks pensada per als llibres de text (amb un nou producte per a editar-ne) i, d’un altre, una reforma de la popular iTunes U. Els tres productes, plenament integrats, poden revolucionar l’ensenyament… i més coses.

La presentació, la primera que Apple fa després de la mort de Steve Jobs, concerneix el mercat universitari, molt important als Estats Units. Però les eines presentades segurament que no es faran servir tan sols per editar llibres  universitaris.

El nou iBooks s’ha enriquit amb funcions multimèdia aplicables als llibres electrònics que es podien llegir amb el programa de l’iPad. Però sobretot amb eines que permeten de fer exàmens dins mateix de l’aplicació o que les modificacions introduïdes en un text es reprodueixin a totes les còpies d’aquest text instal·lades.

Ara, la revolució més important és l‘iBook Author, una aplicació gratuïta que ja es pot descarregar i que serveix per editar llibres fàcilment, en l’estil d’Apple. Aquests llibres es poden vendre en format iBook per als aparells d’Apple, especialment iPhone i iPad.

Apple també ha presentat una nova versió de l’iTunes U, l’aplicació que permet a les universitats de difondre classes o activitats en format vídeo o àudio, que ara es coordina amb el nou iBooks.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any