Fabra explica avui a les Corts el pla de retallades

  • Els sindicats es concentren a València contra el decret de mesures per a reduir el dèficit

VilaWeb
Redacció
18.01.2012 - 10:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, compareix avui a les Corts Valencianes per explicar (emissió en directe) les mesures acordades per a controlar el dèficit públic i el decret-llei de suport a les PIME aprovat divendres pel Consell. En senyal de protesta per la retallada i per demanar a les Corts que no l’aprovin, els sindicats de la mesa de negociació de la funció pública (UGT, CCOO, Intersindical Valenciana, CSIF, FSES) es concentren aquest matí a la plaça de la Mare de Déu de València.

 

El ple d’avui de les Corts debat el decret-llei de mesures urgents per a reduir el dèficit i en principi serà aprovat amb els únics vots a favor del PP. El text preveu d’estalviar 1.057 milions d’euros en l’administració de la Generalitat a través de retallades salarials de funcionaris i de personal interí, retallades a sanitat i un augment d’impostos i del preu de la benzina.

Pels sindicats, el decret ‘suposa una retallada brutal dels salaris del personal que treballa en la funció pública, l’acomiadament de personal i l’empitjorament dels serveis públics’, segons que denuncia la Intersindical Valenciana. També considera que el decret és ‘un frau per a la ciutadania, ja que durant la campanya el PP no en va dir res, de reduir salaris ni acomiadar personal’.

Els sindicats ja han avisat que si el decret-llei tira endavant, emprendran més accions de pressió, i no descarten ‘de paralitzar l’administració’.

L’altre decret-llei que es preveu d’aprovar avui preveu d’impulsar la creació de noves empreses eliminant les taxes autonòmiques durant el primer any.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any