Arenys de Munt també aprova la moció contra la monarquia

  • Va aprovar-la la CUP amb l'abstenció de CiU i el vot contrari del PP · ERC va abandonar el ple perquè no havia pogut presentar la seva moció

VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple municipal d’Arenys de Munt va aprovar ahir una moció per l’abolició de la monarquia, igual que va fer l’Ajuntament de Viladamat. La moció va ser presentada pels quatre regidors de la CUP i va ser aprovada mercès a l’abstenció dels tres de CiU, i malgrat l’oposició del regidor del PP. El del PSC no va assistir al ple i els quatre d’ERC el van abandonar perquè la moció que havien presentat no s’havia admès –perquè ‘era il·legal’, segons que ha dit el batlle Josep Manel Ximenis a VilaWeb.

La pugna que hi ha entre la CUP, al govern, i ERC, a l’oposició, des de les eleccions de l’any passat s’ha manifestat aquesta setmana en la presentació de mocions contra la monarquia. Segons Ximenis, totes dues formacions van presentar mocions que havien d’anar al ple, però la secretaria municipal va avisar que contenien aspectes que es podien considerar anticonstitucionals. La CUP va modificar els punts de la moció que podien ser denunciats, en cas de ser aprovada, per evitar el cost de la defensa jurídica que hauria d’assumir l’ajuntament. La moció d’ERC, intocada, no va entrar al ple. Per això els regidors d’ERC van abandonar la sala de plens en el moment de la votació, segons Ximenis. En aquest comunicat, Esquerra explica la seva versió de la polèmica de les mocions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any