Un grup de funcionaris es tanca a Hisenda contra les retallades del Consell

  • Volen que es derogui el decret per a la reducció del dèficit i acusen Vela de mentider

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop de dos-cents treballadors públics han ocupat les dependències de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques en protesta contra les retallades del govern valencià. Exigeixen al Consell que derogui el decret llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit, que inclou retallades en la funció pública. 

Els funcionaris havien estat convocats a mig matí davant la porta de la Conselleria, i posteriorment, han decidit d’entrar a l’edifici. Consideren ‘inacceptable que recaiguin sobre els treballadors públics les destrosses de l’administració’ i esperen que el conseller José Manuel Vela surti a rebre’ls. ‘Volem que vinga Vela i dir-li que ha estat un mentider, per negar la reducció de salaris i ara adoptar aquesta mesura’, ha dit un portaveu de l’associació d’interins de la Generalitat.

Fonts de la Conselleria han dit que el secretari autonòmic d’Administració Pública, Pedro García Ribot, i la directora general de Recursos Humans, Carmela Cots, rebran els representants d’aquests treballadors públics.

El govern valencià va anunciar la setmana passada un pla d’ajustament (PDF) per a retallar mil milions d’euros en un any i reduir dèficit. El pla inclou mesures com ara l’establiment d’una nova escala autonòmica de l’IRPF, la vinculació dels salaris dels consellers i alts càrrecs al dèficit autonòmic i una retallada de 440 milions d’euros a Sanitat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any