Tinta invisible edita dos CD de Mestres Quadreny

  • 'Trànsit boreal', que fins ara formava part de la carpeta d'artista del mateix nom, i 'Aronada'

VilaWeb
Redacció
08.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Trànsit boreal‘ és una obra aleatòria que el compositor Josep M. Mestres Quadreny (vídeo) va crear per a l’exposició ‘De Cop de poma a Trànsit boreal. Música, art, ciència i pensament‘ dedicada a la seva trajectòria, que es va poder veure a l’Arts Santa Mònica a primers del 2011. Després, aquesta peça va formar part d’una carpeta d’artista (vídeo) amb el mateix nom, un treball de Mestres i del pintor Alfons Borrell, editat i publicat per l’editorial gràfica Tinta invisible. Ara es pot adquirir la música sola. Tinta invisible també ha recuperat un altre treball de Mestres Quadreny, ‘Aronada‘, que data de 1972. Escolteu-ne un fragment.

‘Aronada’ inclou quatre versions de l’obra: ‘Aronada’ de la banda Big Bang Valona de Sant Pol de Mar (2011) (MP3); ‘Aronada’ de Jane Mannig (1972); ‘Quina. (Aronada amb instruments Baschet)’ (1979); i ‘Aronada’ de Robert Armengol (1972).

El compositor Josep M. Mestres Quadreny (Manresa, 1929) és un representant destacat de la segona avantguarda a Catalunya. Ha estat precursor de la música electroacústica a la península, el primer en utilitzar l’ordinador per compondre, creador de música aleatòria i autor de músiques visual. Químic de professió, la combinació de música i ciencia l’ha convertit en un creador únic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any