María José Català, de demanar perdó per parlar català a voluntària per ensenyar-lo

  • La nova consellera d'Educació va protagonitzar un polèmic incident per demanar perdó per haver parlat català en un congrés del PP a València · Actualment, ensenyava la llengua a la diputada d'EUPV, Marga Sanz

VilaWeb
Redacció
30.12.2011 - 14:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nova consellera d’Educació, María José Catalànomenada avui en la remodelació va protagonitzar una polèmica per demanar perdó en usar la llengua en públic però després ha fet de voluntària lingüística i ha tingut a Torrent una actuació molt oberta al català.

La nova consellera d’Educació, María José Catalànomenada avui en la remodelació del Consell presidit per Alberto Fabra, va protagonitzar el març d’enguany uns fets polèmics per demanar perdó per parlar en català en un congrés del PP a València. Català va excusar-se perquè ‘és la meua llengua materna i tinc aquest defecte’ (vegeu-ne el vídeo). La petició d’excuses va ser molt aplaudida aleshores pels seus companys de partit. 

Pocs mesos després, Català va participar en la presentació del voluntariat pel valencià, promogut per Escola Valenciana, a les Corts. La nova consellera ha estat ensenyant de forma voluntària la llengua a la portaveu parlamentària d’EUPV, Marga Sanz.

El nomenament de Català pot ser interpretat com un gest de Fabra en favor de l’ensenyament en català i un trencament amb les polítiques anteriors, especialment amb el darrer decret de l’ex-conseller Alejandro Font de Mora. Català, un valor emergent en el paper valencià, ha mantingut sempre una posició prou diferent de la que ha mantingut altres companys de partit respecte la llengua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any